četrtek, 30. julij 2015

Živalski vrt Dvůr Králové


Živalski vrt Dvůr Králové je bil eno največjih presenečenj na našem popotovanju po Češki. Čeprav je obisk predstavljal kar znaten ovinek od naše najkrajše krožne poti po Češki, nas je neznana sila vseeno vlekla sem. Kam? Nekam "sredi ničesar" kjer po nobeni logiki nihče ne bi postavil enega največjih živalskih vrtov v Evropi. No, pa so vseeno naredili ravno to.


Na koncu poti nas je čakal ogromen živalski vrt, izjemno urejen, čist, s prekrasnimi sprehajalnimi potmi, za piko na i pa še z zelo zanimivim avto safarijem - torej obiskom dela vrta z avtomobilom.







Nekaj "kletk" je tako ogromnih, da za trenutek pozabiš, da si v živalskem vrtu in pomisliš, da si sredi afriških prostranstev ...


In poglej si tole pogruntavščino: po predoru se splaziš v sredino ograde in naenkrat si sredi ozemlja ogromnih živali, ki bi te, če ne bi bil na varnem, z lahkoto poteptale:


Če boš na Češkem, vsekakor priti v živalski vrt Dvůr Králové. In obvezni pridi tako, da boš imel dovolj časa za dvojni obisk - živalski vrt in safari. Vredno tvojega časa!






Tole, dragi moji, so pa kante za ločeno zbiranje odpadkov v afriških barvah in stilu:








Ni komentarjev:

Objavite komentar