torek, 28. julij 2015

Česky Krumlov


Česky Krumlov je mesto, kjer se je začelo naše letošnje potepanje po Češki. Naše potovanje je bilo potovanje prijetnih presenečenj, saj so Čehi in Češka presegli naša pričakovanja in nas navdušili dovolj, da smo jim na koncu obljubili, da se bomo še vrnili.


Česky Krumlov je po mojem mnenju eno najlepših mest na Češkem, spada pa tudi pod okrilje Unescove svetovne dediščine. Ker je manjši in bolj obvladljiv, mi je celo bolj všeč od slavne Prage. Pa še precej bližje Sloveniji je. Zato te vabim, da se z mano prek fotografij sprehodiš po tem lepem mestu.


Za marsikoga se vstop v mesto začne na čolnu. Čolnarjenje po Vltavi je na Češkem izjemno popularno in Česky Krumlov je zagotovo najlepša postaja na tem čolnarjenju. Čoln parkiraš na bregu v mestnem središču in se potem odpraviš na sprehod. Nas je pogled na popotnike v čolnih toliko navdušil, da smo si za leto 2016 takoj splanirali vrnitev na Češko prav zaradi tega čolnarjenja.




Mi smo prišli z avtom, ga pustili na lepem parkirišču in se skozi park sprehodili le par minut daleč do mestnega jedra. Tam smo takoj začeli uživati v izjemno prijetnem utripu mesta.







Uf, tole je pa visoko!



Še nekaj slik za na razglednice:








Krtek. Risanka mojega otroštva ...



 Se spomniš dobrega vojaka Švejka?




Tole je pa trdelnik, nam najljubša jed na Češkem. Mmmm, slastno!



Imajo celo zabavno hišo zrcal. Vstopnina češko zmerna :)




Naš naslednji cilj so bile Česke Budejovice ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar